Veelgestelde vragen

 

* Wat is een angststoornis?

Als je een angststoornis hebt, ben je eigenlijk altijd bang.  
Je maakt je (on)bewust druk over dingen die in de toekomst gaan gebeuren.  Dit kan over van alles zijn, bijvoorbeeld; school, vrienden, relaties of ziektes. Als je dagelijks last hebt van angst, ben je constant in paniek. Dit heeft consequenties voor je lichaam en gedachten. 

Sommige symptomen zijn: 

- benauwdheid, hoofdpijn, hartkloppingen, zweten en nog meer.

 

* Waarom heb ik dit boek geschreven?

Tijdens mijn angststoornis, werd ik gek van mijn gedachten. Om deze uit mijn hoofd te krijgen, schreef ik ze op. Toen ik ontdekte dat dit meer rust gaf, besloot ik om alles op te schrijven wat ik voelde, meemaakte op een dag en alle tips die ik kreeg. Dit werd letterlijk en figuurlijk een heel boekwerk. Nu voelt het alsof ik mijn angsten heb opgeslagen in het boek en dit weg kan leggen wanneer ik het wil. Zo ben ik ervan afgekomen en ik hoop dat dit voor jou ook zo kan werken. 

 

* Wat is mijn doel?

Tijdens mijn angststoornis dacht ik dat ik de enige was. 2 jaar lang voelde het alsof ik als enige last had van angst. Ik voelde me gek. Ik durfde niemand te vertellen dat ik naar een psycholoog ging, omdat niemand anders dat ooit had gedaan (dacht ik). Uiteindelijk bleek dat veel meer mensen in mijn omgeving dagelijks te maken hadden met angst. Zelfs sommige vriendinnen van mijn leeftijd. Mijn doel is om duidelijk te maken dat angst hebben helemaal niet gek is. Maak het bekend en je komt erachter dat veel meer mensen hier elke dag mee te maken hebben. 

 

* Moet je per se een angststoornis hebben om iets aan dit boek te kunnen hebben?

Nee, absoluut niet. Je kunt in dit boek ook informatie vinden over andere dingen dan angst, bijvoorbeeld: stress. Ook staan er opdrachten in die je gewoon een goed gevoel kunnen geven. Het boek is gemaakt om je positiever te voelen. Dit kan ook zonder angststoornis te hebben.